Dat een voedingsmiddel “van nature” geen gluten bevat (zoals yoghurt), betekent echter niet dat er geen risico is dat het tijdens zijn productie of verpakking in contact is gekomen met voedingsmiddelen die gluten bevatten (granen). Die potentiële en onopzettelijke aanwezigheid in het product heet “kruisbesmetting”.
Dat gebeurt bijvoorbeeld als glutenvrije producten van dezelfde productieband rollen als producten die wel gluten bevatten (bijv. snijden van vleesbrood waarin paneermeel - en dus gluten - zit, gevolgd door het snijden van beenham zonder ingrediënt dat gluten bevat, op dezelfde band).
Bij Carrefour vind je, naast de allergenen in de ingrediëntenlijst, op al onze producten van het huismerk ook een vermelding over mogelijke kruisbesmettingen.
Dat gebeurt bijvoorbeeld als glutenvrije producten van dezelfde productieband rollen als producten die wel gluten bevatten (bijv. snijden van vleesbrood waarin paneermeel - en dus gluten - zit, gevolgd door het snijden van beenham zonder ingrediënt dat gluten bevat, op dezelfde band).
Bij Carrefour vind je, naast de allergenen in de ingrediëntenlijst, op al onze producten van het huismerk ook een vermelding over mogelijke kruisbesmettingen.