Dan heb je verschillende mogelijkheden ...
- Je kunt kiezen voor producten met het label “glutenvrij” of “glutenarm”, afhankelijk van wat je dokter aanbeveelt.
- Ontdek hoe leuk het kan zijn om eens anders te koken, om het aantal ingrediënten te beperken (om kruisbesmettingen te voorkomen) en nieuwe ingrediënten te proeven:
o Vervang meel dat gluten bevat door rijstmeel, maismeel, aardappelmeel, sojameel of maniokmeel.
o Gebruik kruiden en specerijen om je gerechten smaak te geven en origineel te maken.
o Vervang zetmeelhouders die gluten bevatten (deegwaren, brood, kroketten, …) door quinoa, rijst (wild, geparfumeerd, rood, …), maiskoekjes of polenta, rijstnoedels, ...
o Rijst is niet weg te denken uit de Aziatische keuken. Hij kan een bron van inspiratie zijn om variatie in je maaltijden te brengen.
o Ontdek de aardappel in al zijn vormen: uit de oven, gebakken, als puree, zoete aardappel, stoemp, als koekjes (zoet of hartig), als pannenkoek, rösti, ...
- Je kunt kiezen voor producten met het label “glutenvrij” of “glutenarm”, afhankelijk van wat je dokter aanbeveelt.
- Ontdek hoe leuk het kan zijn om eens anders te koken, om het aantal ingrediënten te beperken (om kruisbesmettingen te voorkomen) en nieuwe ingrediënten te proeven:
o Vervang meel dat gluten bevat door rijstmeel, maismeel, aardappelmeel, sojameel of maniokmeel.
o Gebruik kruiden en specerijen om je gerechten smaak te geven en origineel te maken.
o Vervang zetmeelhouders die gluten bevatten (deegwaren, brood, kroketten, …) door quinoa, rijst (wild, geparfumeerd, rood, …), maiskoekjes of polenta, rijstnoedels, ...
o Rijst is niet weg te denken uit de Aziatische keuken. Hij kan een bron van inspiratie zijn om variatie in je maaltijden te brengen.
o Ontdek de aardappel in al zijn vormen: uit de oven, gebakken, als puree, zoete aardappel, stoemp, als koekjes (zoet of hartig), als pannenkoek, rösti, ...